maanantai 14. tammikuuta 2013

14.01.2013


Mulla ollut tänään haasteena vesi. Eilen meni se 3l, ja oli ja tuntui ihan hyvältä, tuo hyvä fiilis kuitenkin kostautui yöllä, kun sain juosta vessassa about 7 kertaa VAIKKA olin lopettanut vedenjuonnin jo 8 illalla. Mitä ihmettä mä oikein teen? Toisaalta olis hyvä saada tarpeeks vettä, mutta en kuitenkaan yöunien kustannuksella..


Mä olen niin ylpeä mun ruokavaliostani! Se on niin kiva syödä tällästä ruokaa ja sumplia! Voinko mä hehkuttaa tätä liiaksi? 

Oisko jollain jotain kommentoimista näihin kalorimääriin? Onko liian vähän raskaana olevalle? Itseni takia ei tarvis siis syödä enempää, mietityttää vain että onkohän tämä ihan ok? Hyvä olo mulla ainakin on. 
On ruvennut tosin hieman palelemaan nämä viimeiset 3-4 päivää, ja kelailen että olisiko se jotenkin liitoksissa suureen kalorivajeeseen, joka on päivässä yli 1000?
 

Tein piiraan tänään. Pohjaan tuli 3 kanamunaa ja suolaa. Nothing more, nothing less. Vatkasin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sekoitin keltuiaisiin suolan ja sen jälkeen yhdistin valkuais vaahdon ja keltuaiset. Täytteenä oli tomaattia, sipulia, puoli purkkia tonnikalaa ja sitten ratatoulle pirkka sekoitus. Paistoin kaiken mössöksi pannulla ja sekaan aivan super paljon mausteita.

Piiraassa oli yhteensä 546kaloria, ja söin sen kahdessa osassa. Lounaaksi ja päivälliseksi salaatin kera. Isoltahan tuo pala näyttää, mutta pohja oli todella ohut, joten ihan hyvin voi tuollaisen satsin syödä. 

Liikkunut olen tänään kahden edestä - ja edelleen odotellen että koska mä rupean nauttimaan hengästymisestä ja hikoilusta. Ahdistaa se että tulee kuuma. Inhan sitä tunnetta. Pakkokai se on vain kestää?

9 kommenttia:

 1. Paljonko sulla tulee päivässä kaloreita yhteensä?

  VastaaPoista
 2. Tuossa on tuo kuva, joka on otettu kiloklubin sivuilta. SInne merkkaan kaikki mitä tulee syötyä joka päivä. Tuo keskimmäinen kuva siis! Eli tänään 1300 kaloria ja kaikki pallot vihreitä (eli kaikkea tullut syötyä hyvässä tasapainossa (energia, kasvikset, herkut ja kuituja))

  VastaaPoista
 3. Ja pitää vielä sanoa että kiloklubin suositus on mulle about 1800, jos haluan laihtua hitaasti... Mutta se määrä tuntuu toooosi isolta kalorimäärältä, varsinkin tällä ruokavaliolla joka koostuu todella isosta määrästä kasviksia

  VastaaPoista

 4. Ottaen huomioon että oot kuitenki raskaana, ja vauva imee sellasen ylimääräsen 200kaloria sun päivittäisen perusaineenvaihdunnan lisäks, joka on varmaan noin 1900kaloria/pv. Mä kyllä sanoisin että sun kannattais syödä vähän enemmän.. Ehkä 1500-1600 kaloria.. Tooooosi vaikee sanoa, ku ei oo mitää kokemusta raskaana olevista laihduttajista :/ mä ehdottomasti ottaisin yhteyttä neuvolaan ja kysyisin sieltä neuvoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntu vaan ettei niitä siellä oikein kiinnostanu..


   Vauva vie noin 300kaloria enemmän, mut potatoe potado. Jos ois raskausdiabetes niin suositus ois semmoset 1200 kaloria päivässä, eli periaatteessa mä syön ihan hyvin :)

   Pitää ottaa torstaina puheeksi tämä...

   Poista
  2. Ärsyttävää jos siel ei olla kiinnostuneita! On se ny kumma ettei sieltä saa tukea noin hyvään juttuun!! Mut ehkä sanoisin että vähä tunnustelet miltä tuntuu jne..

   P.s. Tuo kylmyys on muuten tuttua! Silloin joskus -15kg sit muistan ku olin jäässä kokoajan, jopa kesällä :D

   Poista
 5. Nyt sit ennenkö ykskään ammattilainen haukkuu mut ja mun kommentin pystyyn, niin mä en missään nimessä ole varma enkä oikee haluu suositella mitään.. Muuta kun neuvolasta kysymistä :) mut tuo 1300kaloria tuntuu tosi pieneltä määrältä...

  VastaaPoista
 6. Pakko kommentoida tähän. Ottaen huomioon, että olet raskaanakin, tulee siis ihan lapsenkin terveyden kannalta lisätä _normaaliin_ ruokavalioon se 200-300 kcal. Ei-raskaana olevalle laihduttajalle 1300 kcal dieettikin on "kitudieetti" eikä sitä kyllä voi suositella kuin äärimmäisen lyhyiksi ajoiksi. Olet viimesillään pian raskaana, joten onko nyt hyvä hetki alkaa laihduttamaan alhaisilla kalorimäärillä - tulet varmasti pian tarvitsemaan energiaa synnytykseenkin ja vauvan hoitoon. Kehottaisinkin sinua kaloreiden tuijottamisen sijaan satsaamaan liikuntaan (kuten teetkin) ja syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Esim. lisäämällä tuohon nykyiseen kunnon lämpimän aterian.
  - S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos kommentistasi! Mä olen kyllä kanssasi hieman samaa mieltä - pakko myöntää :) Näitä mä olenkin tässä miettinyt, en vain enää tiedä että mihin väliin mä saisin yhden aterian lisättyä, tosiaan nälkä ei näiden tän hetkisten ruokien lisäksi jää...

   Ensi tiistaina olen menossa ravintoterapeutille ja saan toivottavasti sieltä jotain hyviä ideoita, että millä ja minne mun kannattaisi lisätä kaloreita.

   Poista