Jasminin lähtötilanne ja tavoitteet


Mun paino tätä remonttia aloittaessa on karmeat 94kg. Olen hallitseva 7 Päivää-lehden Miss XL, joten eihän tuo nyt niin vaarallista ole..? Väärin.
Mä painoin ihan oikeasti 85kg, kun kisaan lähdin mukaan. Olen siis nyt vuodessa lihonnut liki 10 kg. Tekosyitähän mulla riittää, mutta karu totuus on se, että syömällä mä olen lihonnut.

Paino: 94kg
Pituus: 168cm
BMI: 33,3

Mä olin itseasiassa aika tyytyväinen mun kroppaan kisaan lähtiessäni, lähinnä olisin kaivannut kiinteytystä. Toisin kuin Katja, tsemppikaverini ja kanssaremppaaja, mä tykkään liikunnasta. No, nykyään. Traumat mä sain yläasteella; sanotaanko, että liikunnanopettajan ja mun kemiat ei oikein kohdannut. Lukiossa asiat oli toisin ja suoritin jopa ylimääräisiä liikuntakursseja. Oon aina rakastanut pesäpalloa ja inhonnut juoksua. Otin pari vuotta itseäni niskasta kiinni ja päätin ruveta juoksemaan. Niin, mä sanon juoksu, mut oikeesti mä taidan tarkoittaa hölkkäämistä. J Juoksin Kokkola City Runin (7km) toukokuussa 2012 ja olin niin ylpeä itsestäni! Pari viikkoa sen jälkeen työpaikan TYKY-päivillä sattui pieni onnettomuus ja mun vasempaan olkapäähän tuli laaja labrum repeämä, ns. SLAP-tear (katso Googlesta.).  Senpä jälkeen en ole juossut kertaakaan, enkä oikein pysty kunnolla harrastamaan liikuntaa, koska käsi ei toimi. Olen myös laiska. En saa kantaa enkä nostaa kädellä mitään painavaa. Käden liikuttaminen ympäriämpäri sattuu ihan pirusti-otan kipulääkkeitä joka päivä. Tällä hetkellä odotan leikkaukseen pääsyä kunnalliselle puolelle (koska vakuutusyhtiö oli perseestä ja keksi miksei heidän tarvitse maksaa leikkausta..). Tää käsi on yksi mun haasteista tässä; ainoa hikijumppa, joka ei tuota tuskaa on spinning tällä hetkellä. Mutta sitten leikkauksen jälkeen ne haasteet vasta alkaakin: mä oonkin käsipuoli arviolta 6-8 viikkoa. Sitten mä en ainaskaan tee paljon yhtään mitään; eli pakko katsoa mitä mä syön, koska en hirveästi kuluta. Arvioitu leikkauspäivä on maaliskuussa. 17.3. menee hoitotakuu (6kk) umpeen.

Toinen selkeä haste on mun aineenvaihdunta. Se on aina ollut huono. Kerran-kaks viikossa? Ihan normaalia mulle. Ja usko pois, kaikkea on kokeiltu. Välillä se toimii paremmin ja sit taas otetaan takapakkia. Mulla on diagnosoitu kilpirauhasen vajaatoiminta, ja otan kyllä lääkkeitä sitä varten, mutta mun lääkitys ei ole kunnossa. Syy siihen on taas mun kaksi eri sydänsairautta (WPW-syndrooma ja Pitkä QT-aika). WPW-syndrooma aiheuttaa mulle rytmihäiriöitä ja tykytyskohtauksia ja hokattiin lääkärin kanssa, että liian suuri annostus tyroksiinia aiheuttaa mulle näitä oireita. Senpä takia mun arvot ei oo kohdillaan. Että näin. Ei ollut tarkoitus mitään sairauskertomusta tähän kirjoittaa, mutta tiedättepähän nyt, millä lähdetään liikkeelle. :) Mutta en mä valita; mulla on asiat kuitenkin tosi hyvin. Ostin juuri asunnon rakkaan poikaystäväni kanssa, maisterintutkinto edistyy tässä sairaslomalla ollessa todella hyvin. Kotona on asiat hyvin ja se pitääkin mut suht selväjärkisenä. Poikaystävä tsemppaa mua tässä, vaikka muistaakin kyllä kertoa mulle joka päivä, et hän rakastaa mua just sellaisena kuin mä olen. 

Katjalla ja mulla on sama tavoite; 70kg. Kiloklubin mukaan mä pääsen mun tavoitteeseen 41 viikossa. Saas nähdä miten käy! Syy siihen, miksi päätin ruveta kirjoittamaan tätä blogia on se, että mä tarvitsen paljon tsemppiä muilta. Muuten mä repsahdan. Joten jätä ihmeessä kommenttia meille ja tsemppaa meitä eteenpäin! :)


17 kommenttia:

 1. Tsemppii tsemppiiiii tsemppiiiii!!!! Onnistutte molemmat! Mä tiedän! Oon selvännäkijä:)

  VastaaPoista
 2. On niin kiva lukea tätä blogia ku ootte Kattin kanssa molemmat niin hyviä kirjottamaan! Mä tsemppaan teitä molempia ja oon varma että te molemmat saavutatte ton tavotteen jos vaan osaatte hakea tukea toisiltanne ja muilta niinä heikkoina hetkinä! Ihanaa, jatkakaa kirjottelua, ä jatkan lukemista! :) Muss puss <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ootte kyllä pro-tsemppaajia Jennan kanssa! :D

   Poista
 3. Sulta kyllä tahtoa löytyy tarvittaessa ja onnistut kyllä tässä. Hitaasti ja varmasti =)

  VastaaPoista
 4. Samassa veneessä! Paitsi että mun vene painaa vähän enemmän ;) Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sannis! Mutta mä tiedän, että säkin pystyt tähän!!! :) Mä seuraan sun blogia ja kannustan sua kans eteenpäin! Tsemppiä meille molemmille! <3

   p.s. Janne lähettää terkkuja Annukalle. :D

   Poista
 5. Hyvä naiset! Parasta on, että on se tsemppi kaveri siinä vieressä:) Itsekin sain suomalaisen kaverin tänne Sveitsin maalle ja joka ilta ollaan käyty kävelemässä monta kilometriä, 1/3 onkin matkasta rankkoja ylämäkiä tai rappusia. Eiköhän sitä vielä oikein innostu, saisi vielä sen ruokapuolen kuntoon :-)
  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ja tsemppiä sinne kauas pois! Oon myös ollut au pairina, että tiedän, mitä fiilareita sulla on! Tosi kiva, että säkin oot saanut sinne lenkkikaverin. :)

   Poista
 6. Tsemppiä!
  Täällä sama lähtötilanne, no pari kiloa vähemmän, ja sama tavoitekin. Liitynpä siis joukkoon seuraamaan matkaanne =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Piiu!! :) Täytyykin tulla tsemppaamaan sua myöskin sun tavoitteessa! Hyvä me!

   Poista
 7. Oivoi kun kuulostaa mahtavalta!
  Täällä kans yks 29v. opiskelija-kaupantäti-3v:n äiti, jolla kans kilpirauhasen vajaatoiminta, polven kanssa epämääräsiä ongelmia ja hoitoon odotetaan pääsyä.. =/ Lääkärit aina sanoo et laihduttaa pitäs- joo tiiän iteki, paino yli 100kg ja pituutta 170, ja en siis todella viihdy omissa nahoissani enää kun inhottaa vaan, tuntuu vaan et ei oo tsempittäjiä niin hankala on itekseen yrittää. Plus et nyt ei tiiä miten vois liikkua ku ei tuo polvi toimi.. Liikkunnasta kyllä tykkään kans kovasti! Salitreeni ja jumpat ihan mahtavia ja ratsastuksen alottamisesta näin vanhempana haaveilisin!
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tsemppiä sulle sans! Ootko kokeillu vesijuoksua? Sen pitäis olla tosi hellävarainen polville ja silti tosi tehokasta liikuntaa!

   Oon kyllä kiitollinen siitä, että Katja lähti tähän projektiin mukaan, koska niin kuin sanoit - on tosi vaikeaa saada itseään niskasta kiinni! Toivottavasti meidän blogi inspiroisi sinua! :) Kiitos kommentista!

   Poista
 8. hei sinä nainen!! :D löysin ihan sattumalta teidän blogin! vitsi hienoa..mulla vähän samanlainen tavoite, oon lihonnut myös vuoden aikana liki 10 kg ja nyt olis aika tehä asialle jotain..joten lähdetäänkö lenkille joskus yhdessä? :) tsemppiä molemmille projektiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei itsellesi nainen! :D Todellakin lähetään lenkille yhdessä! Sitten voitais vaihtaa niinku... 10 vuoden kuulumiset samalla! :D Kiva, kun löysit meidän blogin!

   Poista