Katjan lähtötilanne ja tavoitteet

Lähtökohtana olisi 103,9kg paino. Olen raskaana viikolla 31 tällä hetkellä, mutta sen piikkiin en voi laittaa kuin pari hassua kiloa. En siis todellakaan pidä sitä tekosyynä tälle hirvittävälle painolle.

Paino:103,9
Pituus:165
BMI: 38,2

Tavoitteita:
Mun oli tosi vaikea kirjoittaa mitään tiettyä kilomäärää, tai ympärysmittaa, saatika muita konkreettisia tavotteita. Mulle tärkeintä olisi olla hyvässä kunnossa, parantaa omaa jaksamista jotta pystyisin olemaan lasten kanssa aktiivisemmin. Haluan olla parempi esimerkki kuin mitä nyt olen. Haluan pystyä ostamaan vaatteita tavallisten ihmiset tapaan. Haluan nauttia liikunnasta. Haluan olla hoikempi. Haluan kuitenkin että kaikki ymmärtävät, etten missään nimessä halua olla laiha, pienikokoinen tai luikku :) pidän muodoista, rajansa kuitenkin kaikella. Läskit siis kuriin, ja nämä löllöt sais lähteä!

Tavoitepaino: 70kg

Suurimmat haasteet minulle tulee olemaan veden juominen. Osittain raskauden takia, ja siksi että kamala vessahätä on jo muutenkin ilman kahden litran vesimäärää päivässä. 
Toinen, se isompi, haaste minulle tässä painonpudotuksessa/elämäntapamuutoksessa tulee olemaan urheilu. Olen aina, niin kauan kuin muistan, inhonnut liikuntaa. Erityisesti hikoilemista inhoan yli kaiken. Eli haasteena löytää laji, josta tykkään ja jonka pariin on kiva palata.

Ehdottomasti hyvä puoli tässä minun tilanteessani on se, etten ole ikinä edes yrittänyt laihduttaa. Tämä on ensimmäinen kerta, ja aion todella tehdä töitä sen eteen että tästä unelmasta tulisi totta heti ekalla kerralla.
Toinen hyvä puoli on se että rakastan ruokaa! Oli se sitten terveellistä tai epäterveellistä, niin rakasta syödä. Siksi minulle salaatin ja vihannesten syömininen ei tule olemaan ongelma. Jes! Ja pidän kokkaamisesta ja uusien juttujen keksimisestä.

Eiköhän se tästä lähde.

6 kommenttia:

 1. Jeeeeee!!!! Tällaset haasteet on niin kivoja! Varsinki koska tää on kestoprojekti elämän loppuun asti!!!! Onnistut ihan varmasti!

  VastaaPoista
 2. Tooosi hyvä blogi, ja kiva ku ootte pistäny Jasminin kansa hynttyyt yhteen! Kahestaan on aina kivempaa :D mä lupaan kantaa korteni kekoon ja tukea siskona sua ottamalla Mioa hoitoon niin paljon ku mahollista, että sä pääset jumppailemaan ku siltä tuntuu! Haha, hyvä tekosyy ottaa Mio hetkeks mulle? :D mut joo, hyvä sinä! <3

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, Katja!
  Lapsen kantaminen sisällään tuo mukanaan erityisen piirteen laihtumiseen, ja se on hyvä huomioida. En tiedä oletko tutustunut ravitsemuspuolella rohdosyrtteihin tai superfoodeihin ja niiden vaikutuksiin esimerkiksi energiatasojen kasvattajina ja elimistön puhdistajina (kuona-aineet, maksa, munuaiset, lymfajärjestelmä jne...) ja sen yhteyttä laihtumiseen. Uskon, että näillä on helpottava rooli siinä tilanteessa, jos laihtumisen haluaa tapahtua syömisen kautta. Toki näiden ruokavalioa täydentävien juttujen vaikutus korostuu entisestään, jos harrastaa liikuntaa, mutta toimivat myös ilmankin. Parhaassa tapauksessa, ne motivoivat liikkumaan ja auttavat saamaan liikunnasta sen mielihyvän kokemuksen, joka sulta ehkä puuttuu, kun kerrot inhoavasi liikuntaa. Huom! tässä tulee se yhteys raskauteen; Jos päättää tukea hyvinvointiaan ja laihtumistaan yrteillä, lääkinnällisillä sienillä ja lisäravinteilla joilla on elimistöä puhdistava vaikutus, on erittäin tärkeä ottaa huomioon sikiö ja sen kehitys ja se tosiseikka, että lapsesi syö, mitä sinäkin syöt. On myös aihetta huomioida se mahdollisuus, että voimakkaasti elimistöä puhdistava ruoka saattaa puhdistaa sikiön mukanaan, eli aiheuttaa keskenmenon! Silti, huolella tutustuneena siihen mitä - ja ennen kaikkea missä määrin - suuhunsa laittaa, voi laihtumista tukea yrteillä myös raskauden aikana. Ja kuitenkin, kaikkein tärkeimpänä on keskittyä siihen perusruokaan, mitä syö päivittäin, mutta senhän sä varmaan jo tiedätkin:)

  Alla muutamia linkkejä liittyen ruokavalioon elimiston kokonaivaltaisena hoitajana, tautien ehkäisijänä ja niin psyykksisen kuin fyysisen hyvinvoinnin mahdollistajana. Paljon tekstiä, mutta mielestäni varteenotettavaa sellaista:
  http://www.frantsilankehakukka.fi/extranet/ext/cms3/attachments/Onnellinen_odotus.pdf

  http://www.frantsilankehakukka.fi/extranet/ext/cms3/attachments/Yrtit_laihdutuksen_tukena.pdf

  http://www.tiede.fi/artikkeli/131/syo_aivosi_virkeiksi

  http://www.superfoodit.com/

  Mielenkiinnolla seurailen miten matkanne etenee. Päättäväisyys ja kiintopisteet tulevaisuudessa on tärkeitä tavoitteiden toteutumiselle, joten hyvältä vaikuttaa! Onnea ja iloa odotukselle ja mieltäylentävälle projektille
  T: serkku Nicklas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas mieltälämmittävä kommentti - kiitos siitä! mä aijon ehdottomasti tutustua näihin linkkeihin, ja niinkuin tämänpäiväisessä postauksessa mainitsin niin kiinnostaa kyllä todella kaikki erikoinen ja uusi, joka olisi tämän projektin tukena, varsinkin auttamassa pysymään terveenä ja saamaan aineenvaihduntaa kuntoon (jos se nyt on edes rikki ollutkaan? :) )

   Kiitos tosi paljon kommentista :D piristi päivää ehdottomasti

   Poista
 4. Hei vähän siistiä! En mää oo tiennyt että teilläkin on blogi! Vähän siistiä!Jään niin lukemaan! :P <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, kiva että säkin löysit tänne! En oo facebookissa mainostanu kun tämä raskaus ollut "salaisuus" :-)

   Kiva jos säkin kommentoisit enemmän tietävänä jotain juttuja jos herättää ajatuksia :-) aina kiva kuulla mielipiteitä!

   Poista