perjantai 18. tammikuuta 2013

18.01.2013

Heissulivei! Tänään oli neuvola, ja mä oli 2,5h liian myöhässä :) ilmeisesti joku kommunikaatiokatkos mun ja mun puhelimen välissä... Kalenterissa oli ihan oikein merkinta, mä en vaan osannut tulkita sitä oikein. No onneksi mä pääsin silti sinne neuvolaan ja jeeee paino tosiaan oli laskenut! Nyt mä olen tismalleen siinä samassa, mitä paino oli kun mä raskauduin(onpas outo sana).

Tuo neuvola ei ollut oikein varma näistä ravinto asioista raskaus aikana, muuta kuin että suositteli tuollaista 2000kcal/pv määrää, joten mut passitettiin ravintoterapeutille! (Luuleekohan ne että mulla on joku syömishäiriö?). No mä olen ainakin toooosi innoissani siitä että pääsen ammattilaisen kanssa juttelemaan tästä ruokailusta ja kuulemaan vähän hänen mietteitään. Ensi tiistaina aika sinne, ja kirjottelen tänne sitten raporttia että mitä sain tuomioksi.


Muuten päivä on mennyt hyvin. Käytiin siskon kanssa 'lenkillä' tunnin verran. Onneksi mulla on seuraa näille liikunnallisille jutuille, en mä tosiaan muuten lähtis.

Lounaaksi mä väsäsin meille sitä muna piirasta, jonka pohja koostui vain kanamunista. Kyllä maistui siskolle ja sen miehelle kans, joten ei ollut vain mun makunystyrät arvioimassa omia keitoksia. Erityisesti tonnikala sopi mun mielestä tuohon hyvin! Salaattia oli taas puolilautasta. Vatsa kiittää.

Nyt mulla ollut pari tuntia lapsivapaata ja ajattelin että olisin siivonnut. Think again! Mä tein proteiinilättytaikinan valmiiksi, ja tarkoituksena on paistaa niitä illemmalla siskon luona. Tässä hieman reseptiä niihin. 

4munaa
1dl raejuustoa
250g rahkaa
1 reilu dl kaurahiutaleita
suolaa
steviaa
kanelia

Suurrr surrr sauvasekoittimella tuo taikinaksi ja pannulla paisto kookosrasvan kera.  

Hmm. Vielä tuo ei ole hirveän hyvää, sillä se stevia, eli makeutusaine, on siskon luona, joten lisään makean ainesosan vasta myöhemmin, juuri ennen paistoa. Olisin halunnut kokeilla laittaa banaanin tuonne taikinaan makeuttamaan, mutta en sitten viitsinyt kun siitä ei puhuttu siskon kanssa :) Nyt lätty maistui lähinnä paistetulta rahkalta :) 


1 kommentti:

  1. Jes, hyvä Katja!! Ja tykkään sun kuvasta! :) Mahtavaa, että sä pääset ravintoterapeutille ja siinähän on just apuna, et ollaan kirjoitettu Kiloklubiin, niin hän pystyy arvioimaan sun päivittäistä energian saantia, kun on kaikki kirjoitettuna ylös.

    VastaaPoista