tiistai 30. huhtikuuta 2013

Jääkaapin sisältöä (Katja)

Hei Kaikille! 

Eilen kun tehtiin facebookkiin ryhmä, ja muutenkin tuli mainostettua tätä ryhmää, niin kävijöitä päivän aikana oli yli 1400!! Herran jestas mikä määrä! Yleensä täällä liikuttu about 400 paikkeilla tähän asti, mutta pomppas luku pari pykälää ylöspäin. Hyvä niin! Ryhmäpaine varmasti myös 'helpottaa' tätä projektia.

Ajattelin täällä hiljaisuudessa (molemmat lapset nukkuu) tehdä hieman postausta jääkaapin sisällöstä. Itselleni nyt ajankohtainen aihe, koska olen tekemässä itselleni sellaista budjetti haastetta. Printtasin itselleni täältä tilikirjan jota pidin ensin kuukauden eläen niinkuin normaalisti eläisin, ja nyt tämän kuun enemmän suunnitellen ja kauppareissut vain kerran viikkoon. 
Mä olen aina ollut todella pihi rahoistani, enkä ostele turhia juttuja usein. Mietin etukäteen rahankäyttöä, ja vertailen hintoja. 
Kuitenkin:
Normaalina kuukautena käyn kaupassa suurinpiirtein joka päivä, teen joka päivä uutta ruokaa ja teen suht impulsiivisesti ostoksia. Nyt joutunut tosiaan suunnittelemaan enemmän, tehnyt viikon ostoslistan ja pysynyt siinä (ainakin melkein). 
Ero ei päätä huimaa kyllä. Pitää vielä laskeskella noita kuitteja, mutta luulen että lopputulos on suht +-0. 


Mun jääkaapissa/kaapissa on aina: 
Rahkaa, munia, margariina, juustoa, raejuustoa, leipää, maitoa, jotain leikkelettä, proteiini pastaa, kaurapuuroa, mehukeittoa/hilloa, salaattia, tomaattia, kurkkua, oliiveja, sipulia. 
Sitten toki vaihtuu noi salaatti ainekset aina välillä. Hedelmiä meillä löytyy AINA, ja niitä menee paljon. 


Tän viikon olin ajatellut että me syödään paljon juureksia. Tällä hetkellä tuolla on bataattia, perunaa, lanttua ja porkkanaa. Niistä teen usein uuniin sellaisen laatikon johon lisään esim herkkusieniä ja kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Paljon mausteita ja pari lusikallista tuorejuustoa. On todella hyvää syödä tota jonkun broilerin tai kalan kanssa, joten teen isomman satsin kerralla ja sitten lisäilen vaihdellen proteiinia. Salaattia syödään joka aterialla. 
.


Mio syö usein samaa ruokaa kuin mä, ellei sitten satu olemaan niin että syön vaan salaattia. Sillon mä avaan valmisruoka purkin ja kiitän Pilttiä :) Toki Mio sit syö kans salaattia, ja onneksi oppinut siitä tykkäämään. Nyt ollaan myös löydetty pinaatti lätyt Miolle, ja ne menee kyl kaupaksi! Hillon kera tietty. 



Toi mehukeitto oli kyl virheostos! Ihan kauheeta kuraa :/ Onko mikään noista hyvän makuisia?

11 kommenttia:

  1. Häh? Mä tykkään tosta mehukeitosta! :D Mut se mansikka on kyllä parempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä kans vedän noita mehukeittoja aina. Toi on ookoo, mansikka ja vadelma on ihan hyvää ja sit oli joku ihanan kirpee..olisko ollu joku raparperi-boysenmarja tms.

      Poista
    2. Siis musta noi maistuu jotenkin niin teolliselta. SYön mielummin kirpeitä pakaste marjoja kun noita keittoja. Hyi :)

      Poista
  2. ne joissa on sokeria on paremman makusia ja terveellisempia ku noi aspartaaminlla makeutetut! Ja se uus stevialla maustettu, piti tietty kokeilla, on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla sitä steviaa.

      Joo ainahan noi mis on sokeria maistuu paremmalta.

      Poista
  3. Tycker det är synd att du använder Lätta/margarin istället för vanligt smör! Har du läst innehållsförteckningen på Lätta paketet? Gör det isåfall och jämför det med smör :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha låter som en kommentas från min mamma :-)

      Största orsaken e faktiskt de att jag tycker bättre om denhär smaken, konstikt nog. Andra orsaken e de att kalorimängden e så stor i smör (102kcal i en matsked vs. 39kcal i en matskesd), o jag tycker om att "ösa på" med margarin/smör, så då e dehär ändå ett bättre alternativ för en banttare.

      Poista
    2. Jo jag vet att skillnaden är enorm om man jämför kalorimängen mellan margarin/smör! Jag tycker dock att det är viktigt att även insidan av kroppen mår bra för lättmargariner innhåller bl.a. cancerframkallande ämnen och kan även vara en bidragande orsak till hjärtsjukdomar, astma, allergier, sterilitet och fetma!

      Inte alls meningen att kritisera dej, du gör ett superbra jobb med din viktminskning!

      Poista
  4. Jag sku kunna laga åt dej saftsoppa från frusna rödavinbär som jag har i frysen. Inga tillsattsämne alls, bara bär, vatten, pot.mjöl o socker - o det blir gott.

    VastaaPoista
  5. Joo! Men de e nog mio som älskar saft soppa! Han ska bara ha oppa me gröten :-)

    VastaaPoista