perjantai 3. toukokuuta 2013

3.5.2013 (Katja)

Täällä ollaan nähty parempiakin päiviä. Vähän kipeä olo, ja särkylääkkeiden voimin pinnistelen. 
Myöskin paino on edelleen junnannut, ja sehän ärsyttää. Mulla ilmeisesti sama juttu kun Jasminilla tuossa parisen viikkoa sitten. Nyt se luonteenlujuus nähdään. Onneksi sain piristävän kommentin äidiltäni, juuri kun sitä tarvitsin. 
Varmaan jokainen laihduttaja pystyy samaistumaan tähän fiilikseen, ja ne jotka ei laihduta ei pysty ymmärtämään että mitä väliä sillä edes on. Noh, alkuunhan se paino tippuu tuosta vain, ja sit yhtäkkiä vaaka sanoo stopppp, ja kyllä se niin vaan ärsyttää. Toisaalta pitäisi olla iloinen jo saavutetuista kiloista. Niitä vaan olisi edessä vielä yli 10, joten projekti saisi vielä jatkua hyvää vauhtia. 
Olen netsitä lueskellut tästä ilmiöstä ja en todellakaan ole ainut :) Se tietenkin lohduttaa.
Olisi kiva tietää ne tieteelliset syyt tähän pysähdykseen, ja samalla että miten jatkossa pitäisi toimia. Pitäisikö kaloreita vähentää? Pitäiskö pitää kunnon tankkaus päivä ja sitten palata samaan? Lisätä kaloreita (olenko liian pienillä kaloreilla?)? Sen ku tietäs. 


3 kommenttia:

 1. Moi,

  Mikä on sun kalorimäärä tällä hetkellä?
  Mulla kans välillä samoja ongelmia.. Ei liiku paino tai muutakaan edistystä oikein tapahdu..
  Itse olen kuitenkin huomannut parin päivän tankkauksella ja levolla olevan myönteisiä vaikutuksia :)

  VastaaPoista
 2. Syön about about 1500-1800kcal/pv. Inbodyssa mulle annettiin perusaineenvaihdunta lukemaks 1526.
  Mutta täysimetän, ja oon aika aktiivinen noiden lasten kanssa joten kulutankin aika paljon myöskin - ja sen myötä vaje on varmasti ainakin sen 500. Onko se liikaa pitkässä juoksussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No -500 on ihanteellinen miinusvaje joten ei pitäisi siitä johtua.. Toki kun paino tippuu niin perusaineenvaihduntakin laskee.

   Toisaalta joskus on niin että vaikka olet oikein miinuskaloreilla niin tulee hetki että paino ei vain laske vaikka tekisit kaiken oikein. Tätä voi kestää parikin viikkoa. Kuitenkin yleensä syy on se että jostain tulee ylimääräisiä kaloreita. 3 siivua juustoakin napostelunhimoon (oma ongelma) tuo heti jo toista sataa kaloria lisää.

   Koitappa muokata dieettiä siten että karsit hiilareita? =) Ehdottaisin paastoa tai ketoosia mutta ne ei oo parhaimpia kun imetät joten ne kannattaa jättää sinne kun imetys ohi.

   Lisää kävelyä 30-45 minuuttia tai karsi pois jotain ja lisää vettä pari kolme lasia niin pitäis tapahtua taas :) Ja tosiaan parin päivän liikumattomuus ja tankkaus (kohtuullinen) edistää taas painonpudotusta. :)

   Eräs työkaveri tiputtanut todella paljon ja on tosiaan -500kcal vajeella mutta kahtenä päivänä viikossa vetää illalla jäätelöähkyt :D

   KAikille ei toimi kaikki mutta kannattaa noista lähteä :)

   Poista